sobota, 27 września 2014

jabłka z ziołami do dań mięsnych i nie tylko

W zeszłym roku były i w tym się pojawiły:) jabłka z płatkami nagietka, lawendy z majerankiem, suszoną cebulką, papryką odrobiną pieprzu ziołowego i cukru tylko tyle aby smak, niektórych kwaskowych jabłek przełamać na znakomity. Bardzo dobre jabłuszka do dań z drobiu - do gęsi czy kaczki idealne. Kurczaka można nimi podrasować aby podać go w wersji ekstra. Jabłka te komponują się bardzo dobrze z pieczoną karkówką. Niezwykły smak uzyskuje również pieczona lub smażona ryba, ale można oczywiście zjeść je bardziej standardowo z białym serem, pysznym pieczywem czy naleśnikami.


1 komentarz:

  1. Zapraszam ubiegłorocznych smakoszy ziołowych jabłek aby podzielili się przepisem i napisali o swoich twórczych kompozycjach.

    OdpowiedzUsuń